Gastro, Svetové recepty |20. Február 2012 16:03

Pečený losos

Pečená rybka, ako chutné a zdravé jedlo pre každého. Vychutnajte si pečené rybacie mäsko nielen na dovolenke, ale aj doma. Vhodným na pečenie je losos.

Pečený losos

Suroviny

1 losos, 1 cibuľa, 2 paradajky, citrónová šťava, 4 strúčiky cesnaku, 1 kg zemiaky, rasca, korenie štyroch farieb, soľ

Postup

Brušnú dutinu lososa potrite pretlačeným cesnakom, lososa pokvapkajte citrónovou šťavou. Kedže je loso zarezaný neutečie. Na chrbte lososa urobte zárezy, do ktorých vložíte cibuľu a paradajku pokrájané na kolieska. Osoľte, okoreňte korením štyroch farieb, a uložte na pekáč spolu so zemiakmi nakrájanými na kolieska. Zemiaky osoľte a posypte celou rascou. Všetko upečte do mäkka, (35 – 40 minút). Podávajte s bielym vínom.

Značky:, ,

Pridaj komentár


*