Koláče, Svetové recepty |6. August 2012 15:14

Taliansky tiramisu cheesecake

Vyskúšajte tento jednoduchý a výborný cheesecake!

Tiramisu cheesecake

Prísady na 8-12 porcií:

olej v spreji, 16 ks dlhých piškót, 4 polievkové lyžice studenej espresso kávy, 500 g krémového syru, 250 g mascarpone syru, 3 vajcia, 125 g hnedého cukru, 2 polievkové lyžice Marsaly alebo sherry, 25 g horkej čokolády

Čas prípravy: 20 minút plus chladenie

Čas tepelnej úpravy: 50 minút – 1 hodina

Postup:

Zľahka naolejujeme 23 cm zapekaciu misku a vyložíme ju papierom na pečenie. Na dno misky dáme piškóty (pocukrovanou stranou hore). Piškóty potrieme kávou.

Krémový syr, mascarpone, vajcia, cukor a Marsalu alebo sherry dáme do misky a elektrickým šľahačom vyšľaháme do hladka. Syrovú zmes nalejeme na piškóty. Navrch nastrúhame čokoládu.

Pečieme v rúre predhriatej na 140°C asi 50 minút až 1 hodinu, pokým nám koláč nespevnie. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu (ideálne na celú noc). Opatrne vyberieme koláč z misky a nakrájame.

Mňam, dobrú chuť!

Značky:,

Pridaj komentár


*