Predjedlá, Svetové recepty |24. August 2012 15:44

Crostini s hráškovým pestom

Ako predjedlo sme pre Vás pripravili Talianske crostini s hráškovým pestom. Ochutnajte!

Talianske crostini s hráškovým pestom

Prísady pre 6 osôb:

1 malá francúzska bageta nakrájaná na plátky, 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 250 g čerstvého alebo mrazeného hrášku, 1 malý strúčik cesnaku – prelisovaný, 50 g syru ricotta, šťava z 1/2 citrónu, 1 polievková lyžica bazalky nasekanej nadrobno, 15 g strúhaného syru, soľ a čierne korenie

Postup:

Plátky bagety položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka potrieme 1 polievkovou lyžicou olivového oleja a pečieme v rúre predhriatej na 190°C asi 5-6 minút, pokým nie sú chrumkavé. Necháme vychladnúť.

Hrášok varíme v jemne osolenej vriacej vode 3 minúty. Scedíme a hneď opláchneme pod prúdom studenej vody. Hrášok dáme spolu so zvyšným olejom, cesnakom, ricottou, citrónovou šťavou, bazalkou, syrom, soľou a korením do mixéra a rozmixujeme do hladka.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 10 minút

Crostini potrieme pestom a podávame pokvapkané troškou olivového oleja.

Dobrú chuť!

Pridaj komentár


*