Bezmäsité jedlo, Svetové recepty |1. September 2012 5:39

Japonské tofu

Ochutnajte známe tofu, ktoré sa veľmi rýchlo a jednoducho pripravuje. Stačí ho len kvalitne dochutiť a máte skvelé jedlo.

Janponské tofu

Rozpis na 4 porcie:

2 balenia bieleho tofu, 3 lyžice sójovej omáčky, 4 lyžice vody, 3 prelisované strúčiky cesnaku, 1 lyžička sezamového oleja, 3 šálky brokolice, 3 šálky pokrájaných šampiňónov, 1 polievková lyžica sezamových semienok

Postup:

Tofu prekrojíme po šírke na tri rovnaké kusy a potom ich rozkrojíme po dĺžke na dva rovnako hrubé plátky. Tofu naukladáme vedľa seba, aby sa neprekrývali. Sójovú omáčku, vodu a prelisovaný cesnak zmiešame a tofu zalejeme. Marinujeme v chladničke 4 až 5 hodín, plátky občas obrátime.

Olej zohrejeme vo veľkej panvici a tofu vybraté z marinády opečieme do zlata zo všetkých strán. Narábame s ním opatrne, aby sa nepolámalo. Opečené tofu vyberieme z panvice a udržiavame teplé.

Do panvice vložíme brokolicu, šampiňóny, zalejeme marinádou z tofu a trochou sójovej omáčky. Asi 5 minút opekáme. Opatrne vložíme opečené tofu a zohrejeme.

Čas prípravy: 20 minút (bez marinovania)

Podávame s ryžovými cestovinami, posypané opečenými sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!

Pridaj komentár


*